Wunderkind

Succesvolle merkactivatie campagne met een response rate van 30%

13 whitepaper downloads

30% responserate

10 klantgesprekken

Trigger

Wunder is een wereldwijd performance marketingkanaal met vestigingen in onder meer New York, Sydney, Londen én sinds 2022 Amsterdam. Met Wunder pakken marketers de controle terug en benaderen zij klanten sneller dan ooit door het vergroten van prestaties van eigen media. Wereldwijd realiseert Wunder voor meer dan 700 grote e-commerce extra omzetgroei door het herkennen van 2-3 keer méér anoniem webverkeer dan traditionele performance marketingkanalen. Gradient creëerde voor Wunderkind een merkactivatiecampagne om de bekendheid van deze Amerikaanse frontrunner onder de Nederlandse doelgroep te vergroten.

Aanpak

Wunder heeft als doel om binnen een jaar uit te groeien tot een gevestigde naam onder Nederlandse e-commerce kleding- en retailmerken. Voor het vergroten van de bekendheid onder een geselecteerde doelgroep ontwikkelt Gradient een opvallende, aantrekkelijke en speelse merkactivatie: ‘Wunder Who’. Het versturen van een geanonimiseerd en persoonlijk ‘cadeau’ aan marketingmanagers. Deze luxe geschenkdoos – in de huisstijl van Wunder – met daarin een gouden ticket vormt de sleutel voor het ontgrendelen van nieuwe groei. Het scannen van een QR-code leidt de ontvanger naar een speciaal ontwikkelde landingspagina, waar in tekst en beeld wordt uitgelegd hoe marketers extra omzetgroei ontgrendelen met Wunder.

Resultaat

De eerste campagne-KPI werd ruimschoots bereikt: 75% van de zorgvuldig geselecteerde doelgroep vond via een persoonlijke QR-code de weg naar de landingspagina van de Wunder Who-campagne. Dit leidde in de eerste fase van de merkactivatie tot een response rate van 30%. In cijfers: tien klantgesprekken en het dubbele aantal contactmomenten met potentiële klanten.

Uit de eerste contacten met Sales Qualified leads (SQLs) heeft Wunder meerdere Sales Accepted Opportunities (SAOs) geïdentificeerd – still counting and pending! Als direct resultaat van de campagne vonden daarnaast 13 whitepaper downloads plaats en werd door 5 bezoekers een Wunder-demo aangevraagd.

Kunnen we jou helpen?

Neem vrijblijvend contact met ons op. We denken graag met je mee

Meer cases