Level.works

Het elimineren van handmatig werk en verbreken van datasilos

Automatische lead nurturing

HubSpot CRM Growth Suite implementatie

HubSpot sales playbook

Trigger

Level.works helpt bedrijden in de sectoren transport, logistiek en industrie snel en flexibel aan goede uitzendkrachten. Via één online platform kunnen bedrijven kunnen hun diensten plaatsen, uitzendkrachten uitkiezen, overeenkomsten opstellen, een planning maken en factureren. Flexwerkers kunnen hun eigen profiel aanmaken met de Level.works app en reageren op diensten. Ze schrijven hun uren ook via de app en kunnen zo snel en efficiënt aan de slag.

Level.works stond aan het begin van de uitrol van hun platform in Nederland toen ze de samenwerking met Gradient begonnen. Destijds was het marketing team veel tijd kwijt aan de communicatie en opvolging van leads, omdat er geen automatische lead nurturing processen waren opgezet. Sales was op zijn beurt ook té veel bezig met administratieve taken. Voor supportverzoeken was ook geen geoptimaliseerd proces. De doelstelling was simpel: zoveel mogelijk administratief- en handwerk automatiseren voor zowel sales, marketing als service.

Aanpak

Om Level.works aan een vliegende start te helpen in Nederland en de doelstellingen te behalen heeft Gradient een HubSpot CRM Growth Suite implementatie gedaan.

Voor het marketingteam zijn er assets gecreëerd zoals e-mail- en landingspaginatemplates, en automatische lead nurturing processen om sign-ups te onboarden in de Level.works app. Voor sales is er een kloppend datamodel gemaakt en is het sales playbook vertaald naar een systeem van pipelines, deal stages, workflows, sequences en taken. Hiermee konden de sales reps aan de slag om snel en efficiënt nieuwe leads toe te voegen en te bewerken. Een van de belangrijke stappen die in zo’n proces samen met de klant doorlopen worden is een definitie van het marketing- en salesproces aan de hand van Hubspot’s Lifecycle en Deal Stages. Per lifecycle en deal stage wordt dan bepaald wat de definities en bijbehorende touchpoints, informatie en handmatige en automatische processen zijn. Zo heeft iedereen binnen de organisatie dezelfde definitie en is het voor iedereen duidelijk wat er moet gebeuren om een contact of bedrijf naar de volgende fase te helpen.

Tot slot hebben we een basic implementatie van HubSpot’s Service Hub gedaan, zodat klanten via een ticket formulier eenvoudig supportverzoeken konden indienen.

Resultaat

Door de samenwerking met Gradient heeft Level.works aanzienlijke verbeteringen gezien in hun operationele processen. De implementatie van geautomatiseerde systemen heeft het handmatige werk drastisch verminderd, waardoor tijd en middelen efficiënter ingezet kunnen worden. Sales, marketing, en service zijn nu perfect op elkaar afgestemd, wat heeft geresulteerd in een soepelere klantreis en snellere conversies. Deze aanpak heeft niet alleen de interne efficiëntie verhoogd, maar ook een stevige basis gelegd voor duurzame groei in Nederland.

Betrokken en deskundige partij! Het werken met Gradient ervaren wij als erg plezierig. Gradient heeft ons geholpen met het opzetten van zowel de sales, marketing als service hub i.c.m. alle workflows en sequences. Het prettige vinden wij dat zij met enorm veel deskundigheid ook naar de processen kijken voordat deze geïmplementeerd worden. Ze begrijpen onze case goed en zijn zeer betrokken bij onze groei en ontwikkeling.

Roel Bloo, COO bij Level.works

Kunnen we jou helpen?

Neem vrijblijvend contact met ons op. We denken graag met je mee

Meer cases