customer experience engineers

wij zijn gradient

welkom in de experience economy

Bij Gradient geloven we dat koopgedrag en loyaliteit van klanten primair wordt beïnvloed door experiences. Succesvolle bedrijven van vandaag en morgen zijn degenen die hun klant in het centrum zetten van alles wat ze doen. Met werkende customer experiences als resultaat. Wij zijn ‘Customer Experience Engineers’ met de missie om ieder team in staat te stellen om customer experiences te creëren die werken. Delivered fast.

onze reis

Gradient is opgericht door Dave Kruizinga, Joost Jongbloed en Peter Koonen. Het heette ConversionMob en begon als een digitaal marketingbureau met focus op zoekmachine marketing. Al snel zag het drietal dat om echt impact te maken op de business van klanten, de dienstverlening van Gradient inzetbaar moest zijn in de volledige customer experience. Dus transformeerden we van digitaal marketingbureau naar het Gradient van vandaag: een team van Customer Experience Engineers. Met succes. Want we horen al vier jaar op rij bij de snelstgroeiende bedrijven van Nederland. And counting. 

emerce 100
story behind the story

daarom heten we gradient

“Als business leader ben je verantwoordelijk voor de bottom line impact van je organisatie. Of voor een segment ervan. In de basis vrij simpel. Maar in de praktijk een complexe uitdaging door duizelende hoeveelheid variabelen die elkaar allemaal beïnvloeden en moeten worden geoptimaliseerd. Waaronder customer insights, data quality en availability, product development, digitale marketing en snelheid van levering. De wiskundige functie voor deze verschijning heet de Gradient (lees meer over ons op Wiki). Of in onze taal, customer experiences die werken.”

Joost Jongbloed
Joost Jongbloed
CEO & co-founder

happy to make history

Geïnspireerd raken om samen een nieuw hoofdstuk te schrijven? Let’s chat!

als je topnotch talent bent

join the gradient