Lisman Forklifts

Dynamische e-mail op schaal voor familiebedrijf in forklifts

500.000 dagelijkse voorraad-e-mails verzonden

clickthrough rate van 20%

100 gesloten deals, met een totaalwaarde van rond de 5 miljoen euro

Trigger

Lisman Forklifts is een familiebedrijf dat al meer dan 50 jaar een begrip is in de wereld van forklifts. Dit is een wereld waar handel snel gaat: iedere dag is er nieuwe voorraad en iedere dag moeten klanten daarvan op de hoogte worden gebracht.

Dit proces ging voor een deel nog met de hand, waarbij van elke machine de naam, foto, en iedere specificatie handmatig in de e-mail werd gezet. De uitdaging voor Gradient: maak het versturen van deze e-mails persoonlijker, slimmer en makkelijker.

Aanpak

We hebben voor Lisman Forklifts een slimme oplossing gebouwd met behulp van een aantal inventieve Hubspot features:

  • Een custom object, een aangepaste tabel in Hubspot met daarin alle machines van Lisman, dagelijks ververst met nieuwe voorraad
  • Een op maat gemaakte e-mailmodule die de content marketeer kan inzetten om heel precies te bepalen welke machines in een email moeten verschijnen, bijvoorbeeld op merk, type, prijscategorie of referentienummer voor één specifieke machine. Machines kunnen zelfs geladen worden op basis van persoonlijke voorkeuren van de ontvanger!
  • De module laadt de gegevens, afbeelding en knop naar de productpagina van elke gevonden machine automatisch in de email.
  • Automatische verzending, bijvoorbeeld dagelijks of wekelijks, in 9 verschillende talen, zodat de content marketeer zich op andere dingen kan focussen.
  • Een beveiligingsmechanisme om de automatische verzending te blokkeren, mochten er op een dag om wat voor reden dan ook geen nieuwe machines ingeladen worden.

Resultaat

Het afgelopen jaar zijn bijna 500.000 dagelijkse voorraad-e-mails verzonden met een gemiddelde clickthrough rate van 20%. Samen zorgden deze e-mails voor meer dan 100 gesloten deals, met een totaalwaarde van rond de 5 miljoen euro. Allemaal automatisch, zonder enige menselijke inbreng.

Daarnaast kan de content marketeer van Lisman in een handomdraai e-mails vullen met specifieke machines. Met één druk op de knop vertaalt ze de inhoud vervolgens naar één van 9 talen en past ze de wisselkoers van de prijs aan. Ze bespaart hierdoor zeeën van tijd.

Deze case laat de kracht en veelzijdigheid van Hubspot zien. Je kunt er echt hele mooie dingen mee bouwen!

Bob Balm, Marketing automation consultant bij Gradient

Kunnen we jou helpen?

Neem vrijblijvend contact met ons op. We denken graag met je mee

Meer cases