Channable

Eén geïntegreerd systeem voor marketing-, verkoop- en serviceactiviteiten en blijere klanten

250.000+ tickets gemigreerd

50+ internationale support agents geonboard

3 custom Service processen ontworpen

Trigger

In een wereld waar naadloze integratie en efficiënte processen de sleutel zijn tot succes, delen we vandaag een fascinerende case study over onze klant, Channable, en hun migratie van Zendesk naar HubSpot Service Hub. Channable, een dynamisch tech-bedrijf, streefde naar een geïntegreerd systeem voor al hun klantgerichte teams. Met hun sales- en marketingteams al werkend met HubSpot, was de volgende logische stap om hun supportteam ook onder dit gedeelde ‘dak’ te brengen. Door dit te doen, konden ze inzicht krijgen in de lopende supportverzoeken en de verkoopgeschiedenis van hun klanten, wat zorgt voor meer cohesie tussen teams en betere service voor hun klanten.

Aanpak

Met meer dan een kwart miljoen tickets om over te zetten, verschillende supportprocessen die vertaald en verbeterd moesten worden en een team van meer dan 50 internationale supportmedewerkers die getraind moesten worden, waren de uitdagingen bij deze migratie aanzienlijk. Dit alles moest binnen een strakke deadline van drie maanden worden voltooid. Om deze uitdagingen het hoofd te bieden, verdeelden we de werkzaamheden in aparte sub-projecten en markeerden we ze met twee mijlpalen: fase 1 en fase 2. Fase 1 bevatte alle taken die moesten worden voltooid vóór het aflopen van het Zendesk-contract, terwijl fase 2 zich richtte op minder tijdgevoelige projecten, zoals bepaalde optimalisaties en interne integraties. Dit zorgde voor een gestroomlijnde en georganiseerde aanpak.

Resultaat

Met de overstap naar HubSpot Service Hub heeft Channable nu een completer beeld van hun klanten en kunnen ze rapporten maken die klantenservicegegevens correleren met sales- en marketinggegevens. Wil je meer weten over hoe Channable HubSpot heeft aangepast en uitgebreid om hun unieke behoeften aan te pakken? Lees onze blogpost Kan het niet standaard? Bouw het dan!

Met hun strategische aanpak en systematische uitvoering heeft Gradient ons HubSpot-account naar een hoger niveau getild. Op wereldwijd niveau hebben we nu één geïntegreerd systeem voor al onze marketing-, verkoop- en serviceactiviteiten. Als gevolg daarvan werkt ons team veel effectiever en efficiënter en is onze NPS ook gestegen. Het Gradient-team is deskundig, flexibel en sparren met hen is een genoegen.

Stephanie Wohl, Head of Customer Service & Support

Kunnen we jou helpen?

Neem vrijblijvend contact met ons op. We denken graag met je mee

Meer cases