Join Gradient – #1 digital marketing agency

Vacature: Performance marketing virtuoos (het liefst met 5 poten)

Digitale groeiversnellers voor B2B

Wie ben je en wat kun je?

Wat krijg je?

Over Gradient

Wij zijn groeiversnellers en realiseren duurzame groei voor onze B2B klanten via digital. Met het beste team bedenken we een groeistrategie die we tot leven brengen door een combinatie van Demand Marketing (boven in de funnel), Performance Marketing (conversies) en Pipeline Marketing (nurturen van leads en klanten). Van content creatie tot digital ads en van buyer journeys tot data gedreven conversie funnels en Marketing Automation: in elk fase van de buyer journey boosten wij de groei van onze klanten. En met succes: al 5 jaar op rij bij de snelstgroeiende bedrijven van Nederland en zijn een van de snelst groeiende Hubspot partners in Europa.

Over de rol

Als performance marketing specialist identificeer je opportunities voor groei onderin de funnel van onze klanten en zet je deze om in impact.

Je ervaring en intuïtie gebruik je om – in geval van gebrek aan data – tot logische optimalisaties te komen. Maar diep van binnen ben je niet geïnteresseerd in meningen zonder enige data fundering. Om die reden heb je jezelf ontwikkeld in web analytics. Zodat je als vertrekpunt van het uitvoeren van performance marketing activiteiten (zoals bijvoorbeeld SEO, advertising, CRO, marketing automation of kekke out-of-the-box initiatieven) zelf tracking en dashboards kunt inrichten.

De basics zijn niet voldoende voor jou. Juist van de dieperliggende analyses en performance toepassingen gaat jouw hart sneller kloppen.

Voor de kick van resultaat kom je je bed uit. En dat is tweeledig: de keiharde groei voor je klanten en het overtuigen van je klanten voor je innovatieve ideeën. Met een knetter goede NPS als gevolg voor jou en je team.

Gradient is digital by default en by design, dus werken we remote en denken, handelen en beslissen we in een digital-first way. Doen we vooral vanuit huis. We zien elkaar uiteraard, maar niet op 1 vast kantoor. Hierdoor zijn wij flexibel, maar kan jij als Gradiator ook werken waar en wanneer jij op je best bent. Maken we natuurlijk goede afspraken over en voor je work-life balance is dit wel erg lekker.

Jouw werkzaamheden als Performance Marketing Specialist

– Bepalen van metrics waarmee je optimaal op business goals en KPI’s kunt sturen

– Maken en implementeren van meetplannen in Google Analytics (via GTM)

– Bouwen van performance dashboards in Google Data Studio

– Data analyses van verkeersbronnen, on-site bezoekersgedrag en conversie funnels

– Bedenken en implementeren van optimalisaties die conversie en traffic boosten

– Pitchen van nieuwe ideeën om de performance van klanten een boost te geven

– Rapporteren op KPI’s incl. aanbevelingen op basis van data inzichten

– Meebouwen aan onze analytics infrastructuur (in Funnel.io & Google Data Studio)

– Delen van kennis met collega’s, klanten en onze community

Over het team

Ons multidisciplinaire team is het beste van NL: slim, gretig en al lang bij elkaar. En daarom zijn we goed op elkaar ingespeeld. Dat maakt snel schakelen makkelijk en leuk. Klanten voelen dat en geven ons het vertrouwen om voor ze te beslissen. Binnen de afspraken natuurlijk, maar het werkt wel heel lekker; denken en handelen in vrijheid, op basis van onze kennis en skills. En soms ook gewoon op ouderwets gevoel. Maar altijd met het resultaat in het vizier. Via slimme digitale groeistrategieën en handige tactische hacks. Full funnel, dus van het eerste oriëntatie moment tot de sell en uiteindelijke up-sell: in elke stap van de buyer journey zetten we ons volledige arsenaal in om tot die super gerichte conversie te komen.

Over jou en het team

Het performance marketing team is op zoek naar versterking. Naar een absolute performance marketing virtuoos met een track record in meerdere acquisitie kanalen en performance marketing disciplines, een sterke mening over landingspage en conversie optimalisatie heeft, en er niet vies van is om zijn eigen tracking, dashboards en analyses te verzorgen. Iemand die met aandacht luistert naar klanten en collega’s, die zelfstandig oplossingen kan bedenken die bijdragen aan groei en die ook bij kan dragen aan de grote lijnen. Iemand die alle details kent en zelf graag aan de knoppen zit. Een vakidioot die lult, maar ook poetst.

Bang uitgevallen ben je niet: lekker als het soms een beetje schuurt tussen jouw opvatting en die van je specialist team member of klant. Zonder wrijving geen glans. 

Wel met de Gradient get-shit-done-attitude, lekker net iets buiten je comfort zone. Daar ligt de ruimte voor groei. Voor jou, voor onze klanten en voor Gradient.

 

Wat wij niet bieden

Wat we niet bieden trouwens zijn harkerige ‘doorzaag’ interviews. Wel gaan we samen de inhoudelijke diepte in met een goed en leuk assessment. En dat doen we in alle openheid. Ervaring is dat we daar beide altijd van leren. Lijkt je dat wat? Nou mooi, dan horen we graag van je via hello@begradient.com. Wij kunnen niet wachten!

Geïnteresseerd?

 Solliciteren? Mail ons op hello@begradient.com

Solliciteer direct.

Laat ons weten wie je bent, en wij nemen contact met je op.