Join Gradient – #1 digital marketing agency

Vacature: Jr. Marketing Automation Consultant

Digitale groeiversnellers voor B2B

 Solliciteren? Mail ons op hello@begradient.com

Wie ben je en wat kun je?

Wat krijg je?

Over Gradient

Wij zijn groeiversnellers en realiseren duurzame groei voor onze B2B klanten via digital. Met het beste team bedenken we een groeistrategie die we tot leven brengen door een combinatie van Demand Marketing (boven in de funnel), Performance Marketing (conversies) en Pipeline Marketing (nurturen van leads). Van content creatie tot digital ads en van buyer journeys tot data gedreven conversie funnels en Marketing Automation: in elk fase van de buyer journey boosten wij de groei van onze klanten. En met succes: al 5 jaar op rij bij de snelstgroeiende bedrijven van Nederland en zijn een van de snelst groeiende Hubspot partners in Europa.

Over de rol

Als marketing automation specialist ben je bezig met maar 1 ding: het realiseren van groei via digitale marketing en marketing automation. Wat hierbij enorm helpt is dat je door ons wordt getraind en klaargestoomd om marketing automation tot in de puntjes te beheersen. Je leert hoe je marketing, sales en service activiteiten met behulp van marketing automation kan integreren en elkaar kan laten versterken. Daarnaast heb je ook interesse in de breedte van alle marketing kanalen, denk je in flows en journeys en weet je hoe je inzichten uit data kan halen en die kan omzetten in acties die leiden tot groei. 

Gradient is digital by default en by design: we werken remote en denken, handelen en beslissen in een digital-first way. Doen we op een flexibele manier, zowel vanuit huis als vanuit flexibele office spaces. Zodat jij als Gradiator kan werken waar en wanneer jij op je best bent. Maken we natuurlijk goede afspraken over en voor je work-life balance is dit wel erg lekker. 

Jouw werkzaamheden als Jr. Marketing Automation Consultant:

– Research verrichten en input leveren voor marketing automation plannen
– Marketing Automation implementaties in Hubspot verzorgen (database inrichten, data exporteren/importeren, lead flows en nurture campagnes, sales pipelines en deal stages, workflows, etc.)
– Email campagnes ontwerpen, bouwen, versturen en analyseren
– Begeleiding bij de integratie met andere systemen: je hoeft geen API-koppelingen te bouwen, maar bent wel de specialist op het gebied van marketing automation en kan goed beoordelen of use cases mogelijk zijn en developers briefen en begeleiden in dit proces
– Helder communiceren over voortgang, roadblocks en uitdagingen met de klant en teamleden
– Dashboards en rapportages maken op basis van de KPI’s van de klant
– Schakelen met onze contactpersonen bij Hubspot en de Hubspot community voor het vinden van oplossingen voor complexe uitdagingen

Over het team

Ons digital marketing team is het beste van NL en helpt onze B2B klanten snel en duurzaam te laten groeien door data inzichten om te zetten in slimme digitale groeistrategieën en handige tactische hacks. Full funnel, dus van het eerste oriëntatie moment tot de uiteindelijke sell: in elke stap van de buyer journey worden display, social en search engine advertising ingezet om tot die super gerichte conversie te komen.

Over jou en het team

Het team is hierbij op zoek naar versterking. Een gretig marketing automation talent die we om een boodschap kunnen sturen. Die de basis van marketing automation snel wilt uitspelen en daarna zelfstandig complexe full funnel trajecten kan opzetten en doorontwikkelen. Met focus op business groei van de klant door de hele klantreis en die actief meedenkt met de specialisten van strategie, analytics, digital advertising en SEO & content disciplines. Bang uitgevallen ben je niet: lekker als het soms een beetje schuurt tussen jouw opvatting en die van je team member of klant. Zonder wrijving geen glans. Wel met de Gradient get-shit-done-attitude, lekker net iets buiten je comfort zone. Daar ligt de ruimte voor groei. Voor jou, voor onze klanten en voor Gradient.

Wat wij niet bieden

Wat we niet bieden trouwens zijn harkerige ‘doorzaag’ interviews. Wel gaan we samen de inhoudelijke diepte in met een goed en leuk assessment. En dat doen we in alle openheid. Ervaring is dat we daar beide altijd van leren. Lijkt je dat wat? Nou mooi, dan horen we graag van je via hello@begradient.com. Wij kunnen niet wachten!

Geïnteresseerd?

 Solliciteren? Mail ons op hello@begradient.com