Join Gradient – #1 digital marketing agency

Vacature: (Jr.) Marketing Automation Consultant

Digitale groeiversnellers voor B2B

 Solliciteren? Mail ons op hello@begradient.com

Wie ben je en wat kun je?

Wat krijg je?

Over de rol

We zijn op zoek naar versterking in ons pipeline marketing team, specifiek op het gebied van marketing automation. We groeien goed, en om al onze klanten dezelfde toffe ervaring te kunnen blijven bieden, hebben we jou nodig! Ben jij nog nieuw in marketing en zie je in demand marketing en marketing automation een mooi carrièrepad? Of heb je al wat meer ervaring met marketing automation, bijvoorbeeld aan de ‘klantzijde’, en wil je jezelf in sneltreinvaart ontwikkelen in de dynamische en uitdagende ‘bureauwereld’? Lees dan even verder.

Als marketing automation specialist ben je bezig met maar 1 ding: het realiseren van klantgroei via digitale marketing en marketing automation.

  • Je wordt door ons getraind en klaargestoomd om marketing automation tot in de puntjes te beheersen.
  • Je leert hoe je marketing, sales en service activiteiten met behulp van marketing automation kan integreren en elkaar kan laten versterken.
  • Je leert hoe je zelfstandig meedraait op een klantproject en met klanten schakelt om hun doelen te bereiken.
  • Tot slot leren we je denken vanuit het grotere plaatje. Je leert welke rol marketing automation én andere marketingmiddelen en -kanalen in een overkoepelende demand marketing strategie spelen.

Jouw werkzaamheden als Jr. Marketing Automation Consultant:

  • Implementaties van Hubspot verzorgen (inrichten database, bouwen van workflows en campagnes, ontwerpen van sales pipelines en deal stages, dashboards en rapportages opzetten, en nog zo veel meer!)

  • Bedenken, uitvoeren en evalueren van demand marketing campagnes, samen met je team

  • Begeleiding bij de integratie met andere systemen: je hoeft geen API-koppelingen te bouwen, maar bent wel de specialist op het gebied van marketing automation en kan goed beoordelen of use cases mogelijk zijn en developers briefen en begeleiden in dit proces

  • Helder communiceren over voortgang, roadblocks en uitdagingen met de klant en teamleden

  • Dashboards en rapportages maken op basis van de KPI’s van de klant

  • Schakelen met onze contactpersonen bij Hubspot en de Hubspot community voor het vinden van oplossingen voor complexe uitdagingen

Over jou

Moet je Hubspot al van voren tot achter kennen? Zeker niet. Dat kun je on the job leren, en daar helpen we je uiteraard bij. Het belangrijkste is jouw mindset: je bent creatief en nieuwsgierig, je denkt in oplossingen, je hebt een bijna fanatische interesse in digitale marketing.

We zoeken een gretig marketing automation talent die we om een boodschap kunnen sturen. Die de basis van marketing automation snel wilt uitspelen en daarna zelfstandig complexe full funnel trajecten kan opzetten en doorontwikkelen. Met focus op business groei van de klant door de hele klantreis en die actief meedenkt met de specialisten van strategie, analytics, digital advertising en SEO & content disciplines.

Bang uitgevallen ben je niet: lekker als het soms een beetje schuurt tussen jouw opvatting en die van je team member of klant. Zonder wrijving geen glans. Wel met de Gradient get-shit-done-attitude, lekker net iets buiten je comfort zone. Daar ligt de ruimte voor groei. Voor jou, voor onze klanten en voor Gradient.

Over Gradient

Wij zijn groeiversnellers en realiseren duurzame groei voor onze B2B klanten via digital. Met het beste team bedenken we een groeistrategie die we tot leven brengen met behulp van ijzersterke Demand Marketing. Van content creatie tot digital ads en van buyer journeys tot data gedreven conversie funnels en marketing automation: in elk fase van de buyer journey boosten wij de groei van onze klanten. En met succes: al 5 jaar op rij hoort Gradient bij de snelst groeiende bedrijven van Nederland, en we zijn een van de snelst groeiende Hubspot partners in Europa.

Gradient is digital by default en by design: we werken remote en denken, handelen en beslissen in een digital-first way. Doen we op een flexibele manier, zowel vanuit huis als vanuit ons kick ass kantoor in Amsterdam. Zodat jij als Gradiator kan werken waar en wanneer jij op je best bent. Maken we natuurlijk goede afspraken over en voor je work-life balance is dit wel erg lekker. 

Wat voor jou?

Mooi! Wie weet spreken we elkaar dan snel. We doen niet aan harkerige ‘doorzaag’ interviews trouwens. Wel gaan we samen de inhoudelijke diepte in met een goed en leuk assessment. En dat doen we in alle openheid. Ervaring is dat we daar beide altijd van leren. Lijkt je dat wat? Nou mooi, dan horen we graag van je! Stuur je CV en vooral je motivatie naar hello@begradient.com. Wij kunnen niet wachten!

Geïnteresseerd?

 Solliciteren? Mail ons op hello@begradient.com