24 september 2019

hubspot lanceert 6 features die je leven in b2b marketing nog beter maken

Miriam Meijer

Heb je vragen?

Neem contact op met Miriam. Zij helpt je graag verder.

miriam@begradient.com

September staat in het teken van de INBOUND dagen. Dit is een jaarlijks event georganiseerd door HubSpot waar de laatste updates, product releases, roddels en trends worden uitgelicht door sprekers uit de inbound marketing industrie. 

Was je er niet bij of is het helemaal aan je voorbij gegaan? Dan word je vast gelukkig van de highlights van INBOUND 2019 in dit artikel. 

Nieuwe features in dit artikel

Duplicates duplicates duplicates duplicates

Met de deduplicates tool van HubSpot kun je duplicates op sporen in je CRM. Met behulp van Artificial Intelligence gebruikt HubSpot datapunten zoals naam, e-mail, locatiegegevens en bedrijfsnaam.

Na een klik op manage duplicates wordt er een lijst gegenereerd met vermoedelijke duplicates van contacten of bedrijven. Door deze contacten samen te voegen of te dismissen leert het AI-model van jouw feedback en wordt hiermee steeds intelligenter.

duplicates managen
In twee klikken genereer je met de duplicates tool een lijst met dubbele contacten

Dubbele data, is namelijk dubbel werk. Aan de ene kant stopt je sales team onnodige tijd en uitzoekwerk in het benaderen van eenzelfde contactpersoon. Aan de andere kant wordt deze persoon meermaals benaderd met dezelfde enthousiaste inbound marketing mail. Voor niemand leuk dus.

Vanaf nu hoef je dus niet meer handmatig dubbele contacten uit te spitten en informatie over te zetten. De deduplicates tool helpt je een handje in je data hygiëne, efficiëntere tijdbesteding van je team en bovenal gebruiksvriendelijkheid naar je klanten toe.

In het kort: schoon dubbele contacten op met HubSpot’s deduplicate tool

Voor wie: HubSpot Marketing Professional en Enterprise gebruikers

Free email marketing – geen postzegel meer nodig

HubSpot heeft de tools voor Email (met verbeterde drag & drop builder), Forms en de bijhorende dashboards toegankelijk gemaakt voor alle gebruikers. Hiervoor waren de tools alleen te gebruiken na een upgrade naar HubSpot Marketing Starter.

De nieuwe drag & drop functie in de HubSpot email tool is gratis en gebruiksvriendelijk

Mailing beslaat een flink deel van een gezonde Inbound Marketing strategie. Daarom is het goed nieuws dat de basis functionaliteiten van de email tool vrij te uit te proberen zijn.

Zo kun je helemaal gratis een pop up installeren, je nieuwsbrief in elkaar draggen & droppen en zelfs monitoren wat je CTR’s zijn op je CTA’s. Bovendien kun je een automatische bedank mailtje versturen na inschrijving via een HubSpot pop-up form – jouw eerste baby steps in email automation!

In het kort: uitbreiding gratis marketing tools met e-mail

Voor wie: alle HubSpot gebruikers

Social Post Boosting – schreeuw je beste bericht van de daken

Ben jij een marketer/ondernemer die wil beginnen met advertising maar nog niet toe is aan de haaienbaai van Facebook advertising vol ingewikkelde budgetten, audiences en optimalisatie-strategieën? Dan biedt HubSpot nu toegang tot het kikkerbad van paid social: Social Post Boosting.

Social post boosting maakt het mogelijk om een – bijvoorbeeld al goed lopende – organic post een kick te geven in bereik. Voor een paar euro kun je bepalen welk publiek buiten je directe volgers voor hoe lang jouw post mogen zien. 

De functionaliteit is nog in Bèta, maar opgeven kan via deze link.

In het kort: social post boosting nu mogelijk vanuit HubSpot social tool

Voor wie: HubSpot Marketing Professional en Enterprise gebruikers

Native lead ad creation – download hier je leads

We blijven nog even bij advertising. Je kan namelijk nu nóg makkelijker leads binnenhalen via Facebook met de verbeterde versie van HubSpot’s Lead Ad tool

Met dit advertentie type kan je direct aan iemand vragen om een e-mailadres achter te laten in ruil voor een download, inschrijving of afspraak.

Vang direct leads af via social met de Native lead ad creator

Na de koppeling tussen je Facebook Advertising account aan HubSpot Ads, kun je de ad van copy tot CTA vormgeven. Kies de form fields, budget, locatie of saved ad audience. Ideale plek om het een en ander te testen: welke copy geeft de beste CTR? Welke doelgroep staat er te springen om jouw content?

Alle leads worden uiteraard netjes opgeslagen in het HubSpot CRM voor een passende en geautomatiseerde opvolging door jouw Marketing of Sales team. 

Bedenk daarom goed welke informatie je al in dit eerste contactmoment van je leads vraagt: alleen een emailadres of vraag je ze het hemd van het lijf? Test for the best.

In het kort: uitbreiding gratis marketing tools met ads

Voor wie: alle HubSpot gebruikers

Publish anywhere reporting – volg je volgers

Met de introductie van HubSpot’s publish anywhere reporting  zie je in een overzicht hoe het met je social performance gaat. In de Marketing hub onder Social reports, zie je het bereik, de interactie en trends van je social posts, ongeacht via welk medium je de social post hebt geplaatst – dus ook via derden zoals Hootsuite.

social data in hubspot
Inzicht in social performance met Publish anywhere reporting

Voorheen werden de statistieken van social posts alleen bijgehouden in HubSpot als je ook via HubSpot je Instagram plaatje of Twitter bericht had geplaatst. Maar wie heeft er tijd voor de extra HubSpot stap als het nieuws nú aan het gebeuren is? Bovendien zijn er geen Instagram filters binnen HubSpot (de ideeënbus staat hier open).

Vanaf nu kun je jouw Social performance op de voet volgen, of je het nou hebt geplaatst via je telefoon, Hootsuite, je stagiaire of toch via de Social Hub.

In het kort: social media performance meetbaar ongeacht platform van plaatsing

Voor wie: HubSpot Marketing Professional en Enterprise gebruikers

Business card scanner – papier is passé

Voor de mensen die nog graag gebruik maken van visitekaartjes heeft HubSpot een belangrijke update: de business card scanner in de HubSpot app is nu ook beschikbaar voor iOS.

Nu de wereld nog in transitie is van analoog naar digitaal kan het gebeuren dat je in het kader van business development een kaartje toegestopt krijgt. Prachtig souvenir voor business development, maar wie hanteert er nog een rolodex als CRM? Daar hebben we immers HubSpot voor. En dat is HubSpot eigenlijk ook, een opgeschaalde rolodex. 

De business card scanner leest de informatie op het kaartje uit en vertaalt dit naar digitale properties.  Deze contacten kun je direct in je CRM opslaan, segmenteren en op te volgen met een gestroomlijnde lead nurturing machine richting een sale. 

Daarnaast is het een onwijs leuke gimmick als je bij de volgende beurs wilt laten zien dat je een digital native bent.

In het kort: scan visitekaartjes om je contacten op te slaan in je CRM

Wie: alle HubSpot gebruikers met de iOS of Android app

Direct de nieuwe features benutten

Zoveel updates, zoveel inspiratie. Ben je nog geen HubSpot gebruiker of denk je dat je meer uit je account kan halen? Neem dan eens een kijkje hoe Gradient je kan helpen de HubSpot machine en de nieuwe features optimaal te benutten.

sparren over dit topic

Verder praten over wat de nieuwe features van HubSpot voor jouw bedrijf kunnen betekenen? 

altijd direct onze latest

Samen zijn we sterker. Join onze community en blijf op de hoogte van insights, trends en nieuws.

inspiratie van het huis

meer sterke verhalen

EMERCE TEAM FOTO

Gradient #1 Agency Emerce 2021

Gradient is het beste Digitale Marketingbureau van 2021! Gradient is nummer 1 in de Emerce top 100 Beste-bedrijven-ebusiness-2021.…

Omgaan met verandering

Omgaan met verandering in tijden van onzekerheid. Hoe doe je dat? Joost sprak erover in een round table…
Marketing Automation

Wat is marketing automation?

Marketing Automation is inmiddels een belangrijke groeidrijver achter succesvolle MKB businesses. Maar wat is het precies? Wanneer heb…