7 augustus 2019

google analytics integreert website en app analytics voor meer holistische inzichten

Heb je vragen?

Neem contact op met Dave. Hij helpt je graag verder.

dave@begradient.com

De customer journey van klanten wordt steeds complexer. Dat is geen nieuws. En je hebt misschien naast je marketing website tegenwoordig ook service apps die je klanten helpen. Of misschien is je product zelfs wel een app. Dan is het ook geen nieuws voor je dat het meten van de volledige customer experience uitdagend is. Maar gelukkig is er goed nieuws; Google gaat dit een heel stuk simpeler maken.

Door de jaren heeft Google twee sterke maar op zichzelf staande Analytics tools ontwikkeld. Google Analytics voor websites en Google Analytics for Firebase voor (mobiele) apps. Allebei prima oplossingen. Echter als je zowel een website als app draait nog steeds ingewikkeld om tot geïntegreerde reports en inzichten te komen.

Vorige week heeft Google aangekondigd dat ze beide tools aan het integreren zijn in één property waardoor je een ‘unified view’ op gedragsdata van je prospects en klanten krijgt. App + Web for Google Analytics wordt het genoemd. En het beste nieuws is nog dat ze vorige week zijn begonnen met het uitrollen van de nieuwe features naar alle Google Analytics en Analytics 360 gebruikers. Kost helemaal nada.

app en web analytics in 1
De apps and web feature is al beschikbaar in beta.

Makkelijker consistent meten over meerdere platformen

Om te meten hoe je klanten, prospects of gebruikers engagen met je website een app moeten er veel verschillende interacties worden gemeten. Clicks, page views, app opens, downloads en nog veel meer. Met de komst van App + Web for Google Analytics wordt het makkelijker om dit over je verschillende platformen consistent te meten.

Geïntegreerde reports en inzichten

Doordat je website en app analytics is geïntegreerd ontstaan er nieuwe mogelijkheden voor je reports en inzichten. Welk marketing kanaal is verantwoordelijk voor het genereren van de meest actieve app gebruikers? Hoeveel unieke gebruikers heb ik eigenlijk over al mijn platformen heen? Hoeveel conversies zijn er gerealiseerd over al mijn platformen heen? Wat is het effect van mijn inbound marketing op het gebruik van mijn app? En nog veel meer.

Flexibele module voor cross-platform analyse

De hoeveelheid analyse opties neemt toe met het integreren van je website en app analytics. En daarom heb je ook meer analyse tools nodig om daar het maximale uit te halen. Daar speelt Google op in met Exploration waarmee je door variabelen te draggen en droppen heel snel data visualiseert.

exploration feature google analytics
Draggen en droppen met de Exploration feature om data te visualiseren.

Je krijgt Funnels die je helpen te begrijpen waar gebruikers de funnel binnenkomen, waar ze uitvallen en hoe de doorstroom is. Jep. Ook dat kan dus overkoepelend over je platformen heen met de nieuwe release.

funnel voor website en apps
Open of closed funnels waarmee je simpel inzicht krijgt in hoe gebruikers doorstromen.

En met Path analysis kun je vrij simpel leren welke acties een gebruiker tussen twee stappen in je funnel neemt zodat je beter inzicht krijgt in waarom gebruikers wel of niet converteren.

path analysis in google analytics
De Path analysis feature om nog dieper te graven in gebruikersgedrag.

Doordat dit alles gewoon geïntegreerd kan worden binnen Google Analytics kun je je analyses direct omzetten in audiences, die je vervolgens weer gebruikt om je digital advertising slimmer mee te maken.

Ok en wat doe ik nu?

Alleen wanneer je ook naast een marketing site ook service apps of een digitaal product hebt is de release interessant. App + Web for Google Analytics is nog in beta, wat betekent dat ze de features de komende maanden nog verder gaan verbeteren. Als je een voorsprong op je concurrenten wilt nemen kun je direct deelnemen door je Google Analytics (en Firebase) implementatie te updaten. Of te laten updaten door een van onze marketing analytics specialisten. Op naar customer experiences die werken over al je platformen!

sparren over dit topic

Verder praten over wat dit voor jouw bedrijf kan betekenen? 

altijd direct onze latest

Samen zijn we sterker. Join onze community en blijf op de hoogte van insights, trends en nieuws.

marketing analytics

meer sterke verhalen

EMERCE TEAM FOTO

Gradient #1 Agency Emerce 2021

Gradient is het beste Digitale Marketingbureau van 2021! Gradient is nummer 1 in de Emerce top 100 Beste-bedrijven-ebusiness-2021.…

Omgaan met verandering

Omgaan met verandering in tijden van onzekerheid. Hoe doe je dat? Joost sprak erover in een round table…
Marketing Automation

Wat is marketing automation?

Marketing Automation is inmiddels een belangrijke groeidrijver achter succesvolle MKB businesses. Maar wat is het precies? Wanneer heb…