24 maart 2020

duurzaam digitaal doorgroeien: kansen in crisistijd

Heb je vragen?

Neem contact op met Ksenia. Zij helpt je graag verder.

ksenia@begradient.com

Een onzichtbaar virus legt de wereld plat. Onzekere tijden voor iedereen. Maar ook een fase waarin kansen ontstaan om duurzaam digitaal door te groeien. Wij helpen je een handje door het delen van inzichten en inspirerende voorbeelden van ondernemers en bedrijven die zich juist nu razendsnel aanpassen en het digitale kanaal gebruiken om te vernieuwen, te versnellen, met de lange termijn in het vizier.

#freshfromthefield

facebook lanceert Grants programma voor het MKB

Facebook heeft een Grants programma voor small businesses aangekondigd. Er komt een advertising tegoed van $ 100 miljoen aan cash grants & ad credits beschikbaar om ondernemers die momenteel harde klappen krijgen financieel te ondersteunen. De ad credits kunnen volgens Facebook ingezet worden om je workforce up&running te houden, je te helpen in je huurkosten, om operationele kosten te dekken of om juist te connecten met (nieuwe) klanten via advertising. Kortom: een mooi initiatief van Mark Zuckerberg & co. De exacte voorwaarden zijn nog niet bekend, maar je kan je alvast inschrijven voor updates.

de impact van corona op Google Ads

Volgens onderzoek van een grote Amerikaanse tech-partij die duizenden Google Ads accounts beheert is er sinds het virus ook in de VS heeft toegeslagen een flinke verandering in zoekgedrag ontstaan. Overall is er in de VS een daling van zo’n 7% in advertentie impressies. Dit an sich is nog niet zo schokkend. Wat wel zorgelijk is, is dat het lijkt alsof bezoekers langer wachten tot ze daadwerkelijk tot aankoop overgaan. De afgelopen 3 weken zien ze een daling in de conversieratio van gemiddeld 21% over alle accounts. Wanneer we echter wat dieper in de cijfers kijken zien we dat dit niet voor alle branches telt en dat er ook branches zijn waar de performance juist toeneemt. Hieronder een aantal opvallende en minder opvallende zaken uit hun onderzoek:

– Mooie tijden voor farmaceuten en apothekers. Nu de paracetamol overal in de winkels is uitverkocht stijgt de online vraag naar geneesmiddelen zoals je mag verwachten. NIet alleen het zoekvolume stijgt, ook conversieratio’s stijgen met bijna 50%

– Omdat mensen ineens gedwongen worden om thuis aan het werk te gaan besteden mensen tijd en geld aan het goed inrichten van hun thuiswerkplek. De categorie ‘office supplies’ zag de zoekvraag naar producten met 90% toenemen en ook de conversieratio nam een flinke vlucht met een stijging van ruim 40%.

– Nu we opa en oma ook al niet meer in de verzorgingstehuizen mogen opzoeken moeten we op zoek naar alternatieven. Vandaar dat de zoekvraag naar kaartjes en bloemetjes ook online aanzienlijk steeg de afgelopen periode.

– Travel zit juist in de hoek waar de klappen vallen. Omdat niemand weet wanneer grenzen weer open gaan en het weer ‘veilig’ is om te reizen zien we het zoekvolume naar vakanties flink afnemen.

– Ook in de sportbranche zien we flinke verschuivingen. Nu we op zondag niet meer met het bord op schoot naar Studio sport kunnen kijken en ook Max zijn rondjes niet meer rijdt zien we het zoekvolume naar sport events met 74% afnemen. Omdat mensen thuis graag wel iets aan hun gezondheid doen nemen het zoekvolume en de conversieratio’s van bijvoorbeeld online fitnessprogramma’s flink toe.

Weet je niet zeker wat te doen met je advertising budget? Moet je juist extra opschalen, of kan je beter de hand op de knip houden en je euro’s elders investeren? Vraag het aan Jeff, Account Strategist bij Gradient met +10 jaar ervaring in digitale marketing en advertising.

13 manieren hoe bedrijven SEO & Content Marketing kunnen inzetten om de impact van het corona virus te bestrijden

Welke marketingactiviteiten zet je op een lager pitje, en in welke activiteiten moet je juist nu doorpakken? Wat zeker is: er komt een einde aan en we gaan herstellen. Een van de activiteiten om niet on hold te zetten is SEO & Content Marketing. SEO is een spel van de lange termijn en hoe groter de stilstand, des te groter de achteruitgang. Dit kan een goed moment zijn om veel (impactvolle) SEO taken die al langere tijd op de backlog / wishlist staan eindelijk eens goed aan te pakken.

Search Engine Journal zette 13 waardevolle SEO activiteiten om juist nu aan te werken op een rijtje: checken dus!

Wil je weten hoe gezond jouw SEO performance is?

*disclaimer: niet voor tere zieltjes, onze Inbound Marketing Consultant Miriam neemt geen blad voor de mond. 

#straightfromthecommunity

student aan huis: blijf verbonden, maar dan digitaal

Mooi voorbeeld van innovatie in moeilijke tijden: onze klant Student aan Huis blijft mensen helpen met computerproblemen, alleen dan digitaal.

Het corona virus houdt ons thuis, waardoor digitaal verbonden blijven nu belangrijker is dan ooit tevoren. Helaas kampen veel mensen juist nu met problemen aan hun laptop, desktop, smartphone, televisie of ander toestel. Met computerhulp op afstand hoeft niemand meer bang te zijn om een online meeting te missen of niet te kunnen Skypen met familie of vrienden.

24sessions maakt video calling gratis voor zorg professionals

In crisistijden komt gelukkig ook vaak het beste in mensen en merken naar voren. Zo heeft Rutger Teunissen, founder van de tech scale-up 24sessions, zijn video calling technologie tot juni 2020 gratis beschikbaar gesteld voor zorg professionals. Voor 24sessions verzorgden wij in 2019 de setup van Hubspot als nieuwe marketing automation tool.

#workhardplayhard

tip van CultuurWerkt!: Tussen Kunst & Quarantaine

Hilarisch! Kies een kunstwerk, gebruik wat attributen en maak het na. Deel het met @tussenkunstenquarantaine op Instagram en wie weet zie je jouw kunstwerk terug!

inside Google Marketing: 3 tips voor het omdenken van events

De Event business heeft het niet makkelijk. Iedere dag worden er meer events gecanceld  en/of uitgesteld door de uitgebroken pandemie. Het switchen naar een digitaal event of webinar is een veelbesproken alternatief. Dit is echter niet altijd de beste oplossing. In dit artikel deelt Nikki Garvey (Head of Ads & Youtube Events bij Google) drie waardevolle tips bij het omdenken van marketing events. Ook heeft Google een uitgebreide guide gemaakt voor het hosten van digital events via YouTube.

thuis werken: 47 praktische tips

Voor iedereen die nog zoekt naar ritme in het thuiswerken: Groove heeft 47 simpele maar toch praktische tips op een rij gezet. Voor iedereen met (puberende) kids thuis: de tip van onze collega Ksenia voegen we daar graag aan toe.

welke duurzaam digitaal doorgroeien tips heb jij?

Welke duurzaam digitaal doorgroeien tips heb jij? Laat het ons weten en misschien nemen we hem mee in de volgende update, incl. credits! Sparren over een business opportunity of challenge? Scroll naar beneden en plan een praatje!

sparren over een business challenge of opportunity?

Plan een praatje met Ksenia Repina (Account Strategist) of als je een minder knap iemand wilt spreken met Peter Koonen (Co-founder).

inspiratie van het huis

meer sterke verhalen

EMERCE TEAM FOTO

Gradient #1 Agency Emerce 2021

Gradient is het beste Digitale Marketingbureau van 2021! Gradient is nummer 1 in de Emerce top 100 Beste-bedrijven-ebusiness-2021.…

Omgaan met verandering

Omgaan met verandering in tijden van onzekerheid. Hoe doe je dat? Joost sprak erover in een round table…
Marketing Automation

Wat is marketing automation?

Marketing Automation is inmiddels een belangrijke groeidrijver achter succesvolle MKB businesses. Maar wat is het precies? Wanneer heb…