Hoe maak je het onderscheid in Recruitment marketing?

Live podcast: Vind je unieke waardepropositie in de hedendaagse arbeidsmarkt

Als recruitment marketeer weet je als geen ander: de arbeidsmarkt staat onder druk. En voor vele vacatures is dit blijvend. Dus naast doorlopend werven moeten bedrijven het oog op de achterdeur houden. Een enorme uitdaging. Hamvraag: hoe onderscheid je je als recruiter in een markt die extreem vraag-gedreven is? En hoe zorg je dat de kandidaat voor jou kiest, en niet voor de concurrent?

Volgens Jildert Huitema van ImpactWork ligt de sleutel in het innemen van een standpunt. Waar sta jij voor als organisatie? Hoe vertaal je dat naar een unieke waardepropositie? En hoe integreer je dat vervolgens alle fasen van de candidate journey, van eerste kennismaking tot vacature? En hoe vang je dit alles in een praktische strategie?

Recruitment marketing lijkt in dit opzicht veel op B2B marketing. Mooie reden voor ons om eens in gesprek te gaan met de oprichters van ImpactWork.

In de vorige editie van deze podcast hebben we de parallellen tussen B2B marketing en recruitment marketing voorzichtig verkend. Deze keer steken we de handen uit de mouwen en duiken we de praktijk in!

Op Donderdag 11 mei om 17:00 organiseren we samen een live podcast over hoe je je als recruitment organisatie onderscheidt, en wat je hierin kunt leren van B2B marketing. Tijdens deze live podcast zoeken we tot op de bodem uit: 

  • Wat de 17 Sustainable Development Goals zijn, en hoe je deze als recruitment partij kunt inzetten om tot een onderscheidende propositie te komen;
  • Hoe je ontdekt waar je kandidaten nou echt enthousiast van worden, en hoe hun candidate journey eruit ziet;
  • Hoe je je standpunt en inzichten verwerkt in een praktische marketingstrategie voor 2023.
 
Uiteraard gaan we graag met luisteraars live het gesprek aan staan de experts klaar om in te gaan op je vragen. Schrijf je dus snel in!

Ben je geinteresseerd in het onderwerp maar kun je er niet live bij zijn? Schrijf je dan alsnog in! Je ontvangt de opnames achteraf.

Over de sprekers

Jildert Huitema

Jildert is specialist op het gebied van digitalisering en recruitment. Hij was in het verleden verantwoordelijk voor online development en global head customer experience bij Randstad. Ook was hij Digital Director bij The Employment Group.

Bob, werknemer binnen Gradient, B2B marketing agency

Bob Balm

Bob houdt zich voor Gradient bezig met demand generation en is co-host van onze podcast The Secret inGradient. Daarnaast is hij een bevlogen marketing automation consultant met een passie voor processen.