Hoe Onderscheid Je Je Als Recruitment bedrijf?

Live podcast: Vind je unieke waardepropositie in de hedendaagse arbeidsmarkt

Als recruitment marketeer weet je als geen ander: de arbeidsmarkt staat onder druk. En voor vele vacatures is dit blijvend. Dus naast doorlopend werven moeten bedrijven het oog op de achterdeur houden. Een enorme uitdaging. Hamvraag: hoe onderscheid je je als recruiter in een markt die extreem vraag-gedreven is? En hoe zorg je dat de kandidaat voor jou kiest, en niet voor de concurrent?

Volgens Jildert Huitema en Rogier van Hamburg van ImpactWork ligt de sleutel in het innemen van een standpunt. Waar sta jij voor als organisatie? Hoe vertaal je dat naar een unieke waardepropositie? En hoe integreer je dat vervolgens alle fasen van de candidate journey, van eerste kennismaking tot vacature? En hoe vang je dit alles in een praktische strategie?

Recruitment marketing lijkt in dit opzicht veel op B2B marketing. Mooie reden voor ons om eens in gesprek te gaan met de oprichters van ImpactWork.

Op Donderdag 16 februari om 16:30 organiseren we samen een live podcast over hoe je je als recruitment organisatie onderscheidt, en wat je hierin kunt leren van B2B marketing. Tijdens deze live podcast zoeken we tot op de bodem uit:
 
  • Wat de 17 Sustainable Development Goals zijn, en hoe je deze als recruitment partij kunt inzetten om tot een onderscheidende propositie te komen;
  • Hoe je ontdekt waar je kandidaten nou echt enthousiast van worden, en hoe hun candidate journey eruit ziet;
  • Hoe je je standpunt en inzichten verwerkt in een praktische marketingstrategie voor 2023;
  • Wat de paralellen zijn met B2B marketing en hoe je die kunt toepassen.
 
Uiteraard gaan we graag met luisteraars live het gesprek aan staan de experts klaar in te gaan op je vragen. Schrijf je dus snel in!

Over de sprekers

Jildert Huitema

Jildert is specialist op het gebied van digitalisering en recruitment. Hij was in het verleden verantwoordelijk voor online development en global head customer experience bij Randstad. Ook was hij Digital Director bij The Employment Group.

Rogier van Hamburg

Rogier van Hamburg

Rogier heeft 15 jaar internationale en nationale ervaring in strategie, digital- en business transformatie en het ontwerpen van digitale business modellen. Hij heeft een passie voor verandering als het voor een goed doel wordt toegepast.

Bob Balm

Bob houdt zich voor Gradient bezig met demand generation en is co-host van onze podcast The Secret inGradient. Daarnaast is hij een bevlogen marketing automation consultant met een passie voor processen. 

Book a strategy call with a Gradiator

Book a strategy call to see how our demand generation approach can help you transform your marketing system and: