Sterke lancering voor VS martech icoon

Na marktleider te zijn geworden in behavioral marketing software in de VS & UK, is Wunderkind (WK) in 2022 gestart met zijn Europese expansie via de Nederlandse markt. Doel: #1 personalisatie software worden voor online retailers. Om dit doel te bereiken moet aan drie belangrijke randvoorwaarden zijn voldaan: – Genereer bekendheid onder specifiek online detailhandelsegment – Genereren van vraag onder specifieke online retailer segmenten – Bouw een pipeline van hoge kwaliteit van leads die klaar zijn om te kopen
Door te focussen op online retail ontstaat een duidelijk beeld van de Serviceable Obtainable Market en de spelers daarbinnen. CEO’s en CMO’s maakten kennis met WK via PR: veel nieuws en toonaangevende artikelen in hun belangrijkste media. Vervolgens werd deze groep voorzien van diepgaand onderzoek over de Nederlandse markt, waardoor zij goed geïnformeerde beslissingen konden nemen. Om de cirkel rond te maken werden ze via LinkedIn opnieuw met WK in contact gebracht in hun zoektocht naar kritische inzichten in de behoeften van hun publiek en manieren om daarop in te spelen via personalisatietechnologie.
Binnen 2 maanden na de PR campagne heeft 100% van de target retailers contact gehad met WK. Dit heeft geresulteerd in gesloten deals en een sterke pipeline, waardoor WK dringend haar Nederlandse team moet uitbreiden.

"In onze zoektocht om het personalisatie segment binnen Martech in NL te domineren heeft Gradient ons enorm geholpen door een tweeledige aanpak: ten eerste ons op de radar krijgen bij onze doelgroepen en ten tweede hen zeer geïnteresseerd krijgen in de propositie van Wunderkind via hoge kwaliteit content en hyper gerichte messaging. In NL groeien we snel en goed."

- Wouter Koch, algemeen directeur Wunderkind NL

Book a strategy call with a Gradiator

Book a strategy call to see how our demand generation approach can help you transform your marketing system and: