Hezelburcht

Recordaantal sales qualified leads voor Hezelburcht

OBJECTIVE

Maak Hezelburcht marktleider in de subsidie adviesbranche en help ons internationaal groeien via management en optimalisatie van onze betaalde advertising campagnes.

key results

zo deden we dat

Advertising audit 100%
Herstructurering van advertising accounts 100%
Implementatie van automation scripts 100%
Automated advertising reporting 100%
Trainingen voor alle stakeholders 100%
Positieve ROI op project 100%

De subsidie markt is groot en constant in beweging. Nieuwe subsidies worden geïntroduceerd, bestaande regelingen veranderen, er zijn harde deadlines en er zijn zeer veel subsidieadvies partijen actief. Een dergelijk groot aanbod van diensten, in een competitieve en dynamische markt, vereist een digitale advertising aanpak die rust op een grote mate van flexibiliteit, pro-activiteit én automatisering.

Hezelburcht, een subsidieadviesbureau met meerdere locaties in Nederland en Europa, zocht begin 2019 een pro-actieve digital marketing partner op strategisch, tactisch en operationeel niveau. Doelstelling: help Hezelburcht versneld groeien via een 25% stijging in leads en verbetering van de branding, profilering en zichtbaarheid in de internationale markt. 

Op basis van een audit en data analyse werd een advertising strategie ontwikkeld om groei te realiseren in diverse segmenten. De advertising inzet startte met search campagnes in Google Ads, waarbij middels scripting, call-tracking en Quality Score verbeteringen campagnes zijn geoptimaliseerd en de gemiddelde CPL en CPC fors zijn verlaagd. Dankzij deze significante budget besparingen ontstond ruimte om Display & Video campagnes in te zetten op Microsoft & LinkedIn Ads. 

Het resultaat? Daar zijn wij samen erg trots op. De CTR van campagnes in het zoeknetwerk zijn van 6% naar ruim 9% gestegen (een relatieve toename van 48%), de kwaliteitsscore is van een 4 opgeklommen naar een ruime 7 en nog steeds stijgende. Het target in leads was begin Q4 2019 al ruimschoots behaald, er werden uiteindelijk zelfs 27% meer leads gegenereerd. 

Ook in 2020 dendert de subsidie trein weer lekker verder. Via een conversie audit zijn quick wins op de website geïdentificeerd en geïmplementeerd, waardoor ook de on-site engagement sterk is verbeterd. Als gevolg zijn er al meerdere maanden op rij een record aantal sales qualified leads gegenereerd, waarbij ook de conversie van lead naar klant is toegenomen. Kwaliteit en kwantiteit kunnen dus wel degelijk hand in hand gaan.

"Gradient is de ideale online marketing partner en ondersteunt ons voortreffelijk via nauw contact en korte lijntjes. Met de juiste kennis en kunde en met heldere taal en visie is onze SEO / SEA strategie verder aangescherpt. Dit heeft bijgedragen aan onze positionering en een groei in conversies. De technische kennis in combinatie met de innovatieve ambities maakt dat Gradient zo goed aansluit bij Hezelburcht. Bovenal is het een leuke club mensen met veel enthousiasme."

Bas van Engelen – Managing Director Hezelburcht

Services en technologie

toegepaste toolkit

Data analyse

Performance dashboards

Keyword research

Advertising audits

Advertising strategie

Advertising set-up & management

Scripting / Automation