Voigt travel

voigt travel

Inbound marketing machine naar het Noorderlicht

OBJECTIVE

De customer journey van awareness naar conversie voor een reis naar Lapland duurt vaak jaren. Onze objective was om Voigt Travel te helpen toekomstige klanten gedurende deze lange customer journey doorlopend te verleiden voor een once in a lifetime experience via digitale marketing. Met meer gevulde vliegtuigen naar het Noorderlicht als resultaat.

key results

zo deden we dat

Marketing performance audit opgeleverd 100%
Nieuwe website SEO geoptimaliseerd 100%
Advanced Google Analytics geïmplementeerd 100%
Doorlopende content creatie via contentkalender 100%
Conversie verhoogd via nieuwe verleiders 100%
Herstructurering van Adwords account 100%
Awareness campagnes live via Doubleclick 100%

Het gezamenlijke uitgangspunt was om inbound marketing van Voigt Travel versneld te professionaliseren. Vanuit een marketing performance audit is de huidige situatie in kaart gebracht en vervolgens een inbound strategie ontwikkeld die in lijn ligt met de lange termijn strategie van Voigt Travel. En niet onbelangrijk, inspeelt op yielding zodat alle ingekochte vliegtuigen maximaal bezet zijn.

Nadat de inbound marketing basics – zoals SEO, Google Analytics tracking, digital advertising en dashboards – waren ingericht is er een wekelijks ritme geborgd waar vanuit business prioriteiten en data inzichten gerichte optimalisaties en campagnes zijn gerealiseerd. 

Gradient leverde een flexibele schil van specialisten en breakthrough projecten om versneld de performance te verbeteren. Als neveneffect van de intensieve samenwerking is kennis on the job overgedragen aan het marketingteam van Voigt Travel. Precies zoals bij aanvang het uitgangspunt was. 

"Voigt Travel is mede dankzij Gradient van een kleine reisorganisatie naar een middelgrote reisorganisatie gegroeid. Gradient heeft niet alleen bergen werk verzet, het heeft ook het denken veranderd binnen de organisatie. Van beslissingen nemen op basis van aannames, naar beslissingen op basis van data. De expertise van Gradient is tot op de dag van vandaag van grote waarde voor Voigt Travel."

Rudo Hofman – Online marketeer Voigt Travel

Services en technologie

toegepaste toolkit

Marketing performance audit

Google Analytics audit

Google Analytics implementatie

Marketing dashboard

Keyword research

Advertising boost sprint

Digital strategist

Data analist

Digital advertising specialist

SEO specialist

Google Analytics training