Case study van Gradient B2B marketing agency over groei door een gezonde mix van nieuwe en bestaande omzet voor printing gigant Leoprinting

Groei door een gezonde mix van nieuwe en bestaande omzet voor printing gigant

Leoprinting is “the king of promotions”. Deze drukker print bedrijfslogo’s en andere afbeeldingen op werkelijk van alles, van notitieblokken en pennen tot rugtassen, bluetooth speakers en powerbanks. Ze zijn actief in 10 Europese landen. Een van hun uitdagingen was dat verreweg de meeste omzet afkomstig was uit nieuwe klanten. Bestaande klanten kochten eigenlijk zelden opnieuw. Gradient is samen met Leoprinting aan de slag gegaan om hier verandering in te brengen.

De oplossing voor Leoprinting bestond uit twee delen. Ten eerste hebben we een mooie retargeting architectuur opgezet via diverse advertentiekanalen. Hiermee brengen we Leoprinting en haar producten opnieuw onder de aandacht bij bestaande klanten en kopers uit het verleden. Daarnaast is eenzelfde structuur gebouwd in Hubspot, om ook via e-mail bestaande en voormalig klanten te (re)activeren. Gradient werkt samen met Leoprinting doorlopend aan het optimaliseren van deze campagnes, het ontdekken van nieuwe segmenten en benutten van nieuwe kansen.

Gradient heeft er met deze aanpak voor gezorgd voor een flinke groei in omzet, vooral uit bestaande en oud-klanten. Daarmee is de verhouding tussen bestaande en nieuwe omzet ook een stuk gezonder geworden.

Bekijk meer B2B marketing transformaties

Book a strategy call with a Gradiator

Book a strategy call to see how our demand generation approach can help you transform your marketing system and: