easyfairs

easyfairs

één centraal advertising dashboard to rule them all

OBJECTIVE

Betere ROI uit digital advertising realiseren voor 60+ beurzen van Easyfairs door data van alle toegepaste advertising kanalen te visualiseren in een centraal dashboard waar iedere stakeholder makkelijk kan downdrillen per beurs/segment of vergelijkingen kan maken.

key results

zo deden we dat

Google Analytics audit opgeleverd 100%
Google Analytics eenduidig geïmplementeerd 100%
Databronnen gekoppeld aan CX data platform 100%
Power BI dashboard voor alle stakeholders 100%
Training voor alle stakeholders 100%

Met meer dan 60 beurzen per jaar alleen al in Nederland is het managen en optimaliseren van de verschillende marketing kanalen – waaronder Adwords, Facebook, LinkedIn en Youtube – een enorme uitdaging. Daarom zijn we dit traject gestart met een Google Analytics audit en de ontwikkeling van een blueprint. 

Vanuit de audit en blueprint is Google Analytics eenduidig voor alle beurzen geïmplementeerd. Om een overkoepelend dashboard te ontwikkelen waarin simpel de performance van digital advertising campagnes per beurs te centraliseren wordt gebruik gemaakt van het CX Data Platform met Power BI als visualisatie tool.

Hierdoor is al het handmatige werk geëlimineerd en kan het marketingteam van Easyfairs simpel dagelijks analyses uitvoeren en data-gedreven beslissingen maken. Bijvoorbeeld het vergelijken van beurzen, effectievere budget allocatie en het optimaliseren van advertenties. Nadat een eerste versie van het dashboard was opgeleverd zijn alle stakeholders getraind in Power BI.

Vandaag de dag wordt het dashboard dagelijks gebruikt om werkzaamheden en optimalisaties te prioriteren. En dat is niet het enige waar we trots op zijn. Want momenteel wordt onze oplossing Europees binnen Easyfairs uitgerold. 

"Wij hebben beter inzicht gekregen in de performance van onze online campagnes. Een behoorlijke uitdaging, omdat wij meer dan 60 campagnes per jaar lanceren om onze events onder de aandacht te brengen van specifieke doelgroepen. Dankzij een innovatief dashboard, zijn wij in staat om realtime bij te sturen op onze campagnes en zien wij de conversies sterk stijgen. Werken met Gradient is heel prettig. What you see, is what you get: een mentaliteit die uitstekend past bij Easyfairs. Wij zien Gradient als een verlengstuk van onze afdeling."

Richard Pothof – CMO Easyfairs Netherlands

Services en technologie

toegepaste toolkit

Google Analytics audit

Google Analytics implementatie

Digital advertising dashboard

CX data platform

Power BI training