easyfairs

Automatisch campagnes bouwen in meerdere advertising platformen

OBJECTIVE

Maak ons terugkerende proces van het opzetten en bouwen van advertising campagnes in 6 platformen efficiënter én effectiever. 

key results

zo deden we dat

Campagne setup geautomatiseerd 100%
Toepasbaar in alle advertising platformen 100%
Significante tijdsbesparing gerealiseerd 100%
Campagne setup gestandaardiseerd 100%
Foutgevoeligheid geminimaliseerd 100%

Easyfairs, een van Europa’s grootste en snelst groeiende bedrijven in de Event industrie, organiseert jaarlijks meer dan 200 B2B en B2C evenementen. Voor alle evenementen speelt digitale marketing een essentiële rol in het creëren van naamsbekendheid onder de doelgroepen en het werven van bezoekers en exposanten.

Vanwege het aanhoudende succes van de digitale marketing campagnes wordt er steeds meer marketingbudget naar digitaal ge-shift. Zo draaien er in Nederland voor meer dan 60 beurzen jaarlijks meer dan 1.000 campagnes in 6 advertentieplatformen. Omdat iedere beurs een eigen doelgroep – en dus een unieke en op maat gemaakte benadering nodig heeft – gaat er veel tijd zitten in relatief simpele handelingen om campagnes op te zetten. 

Hoog tijd dus om de boel te automatiseren en om onze tijd effectiever te benutten. Het leeuwendeel van het werk zit in het bouwen van campagnes. Ieder jaar dienen er nieuwe campagnes opgezet te worden en de campagne set-up verschilt per kanaal. Waar je in Google Ads Search specifieke zoekopdrachten wilt afvangen, zet je binnen display en social media kanalen juist weer compleet andere targetingmethoden in.

De uiteindelijke automatiseringsoplossing draaide om 4 vereisten:

  1. Inzetbaarheid voor alle marketing kanalen waar Easyfairs op adverteert.

  2. Realiseren van significante tijdsbesparing. Handmatig opzetten van campagnes op meerdere platformen kost al gauw een halve tot een hele dag.

  3. Sterke vermindering van de foutgevoeligheid in campagnes. Waar er met handwerk vaak fouten insluipen, moest dat met een geautomatiseerde oplossing verleden tijd zijn.

  4. Deze nieuwe manier van werken moest het relatief simpele werk automatiseren, zodat er binnen de samenwerking meer ruimte en tijd zou ontstaan voor de dingen waar we onze hersenen wel voor willen laten kraken: performance analyse, campagne optimalisaties en ruimte om te verrassen met frisse en innovatieve ideeën.

Hoe we tot deze oplossing zijn gekomen kan je stap voor stap teruglezen in onze whitepaper die we hier speciaal voor hebben geschreven. En het resultaat? Dat heeft onze vereisten en verwachtingen ruimschoots overtroffen. Met deze oplossing zijn we nu hoogstens nog een uur per dag kwijt aan het opzetten van de campagnes, waar dat eerder gemiddeld tussen de 4 en 8 uur lag. Een besparing van zo’n 400% tot maar liefst 800%! 

Ben jij ook toe aan advertising automation? Download onze whitepaper of neem contact met ons op.

"Het automatiseren van de advertenties heeft er niet alleen voor gezorgd dat we (met behulp van Gradient) veel sneller kunnen schakelen en advertenties sneller aan gaan, maar ook dat we op een gestandaardiseerde en minder foutgevoelige manier werken. Hierdoor kunnen we gemakkelijk onze events onderling vergelijken en hebben we sneller en beter inzicht in de resultaten van onze tests. Dit heeft een zeer belangrijke bijdrage gehad voor het behalen van ons uiteindelijke doel: een lagere kostprijs per conversie."

Maarten de Bruijne – Head of Digital bij Easyfairs

Services en technologie

toegepaste toolkit

Google Sheets

Google Apps Script

Google Ads

Google Ads Editor

Microsoft Ads

Facebook Ads & API

Comment Picker

Linkedin Ads