HubSpot lanceert 6 functies die je leven in B2B-marketing nog beter maken

September staat in het teken van de INBOUND dagen. Dit is een jaarlijks evenement georganiseerd door HubSpot waar de laatste updates, product releases, roddels en trends worden belicht door sprekers uit de inbound marketing industrie.

Was je er niet bij of ging het helemaal aan je voorbij? Dan ben je vast blij met de hoogtepunten van INBOUND 2019 in dit artikel.

Nieuwe functies in dit artikel

duplicaten duplicaten duplicaten duplicaten duplicaten duplicaten duplicaten

Met de ontdubbelt tool van HubSpot kunt u duplicaten op sporen in uw CRM. HubSpot gebruikt kunstmatige intelligentie en gebruikt gegevenspunten zoals naam, e-mail, locatiegegevens en bedrijfsnaam.

Na het klikken op duplicaten beheren  eenlijst van vermoedelijke duplicaten van contacten of bedrijven wordt gegenereerd. Door samenvoeging of dismissen leert het AI-model van uw feedback en wordt zo steeds intelligenter.

duplicaten beheren
In twee klikken genereert het duplicatenhulpmiddel een lijst van dubbele contacten

Dubbele gegevens is immers dubbel werk. Enerzijds steekt uw verkoopteam onnodig veel tijd en onderzoek in het benaderen van hetzelfde contact. Anderzijds wordt deze persoon meerdere malen benaderd met dezelfde enthousiaste inbound marketing mail. Dus voor niemand leuk.

Vanaf nu hoef je dus niet meer handmatig dubbele contacten uit te zoeken en informatie over te dragen. De ontdubbeltool helpt u bij uw gegevenshygiëne, een efficiënter gebruik van de tijd van uw team en vooral gebruiksvriendelijkheid voor uw klanten.

In een notendop: Ruim dubbele contacten op met HubSpot’s ontdubbelen tool

Voor wie: HubSpot Marketing Professional en Enterprise gebruikers

Gratis e-mailmarketing – geen postzegel meer nodig

HubSpot heeft de tools voor Email (met verbeterde drag-and-drop builder), Forms en bijbehorende dashboards toegankelijk gemaakt voor alle gebruikers. Voorheen waren de tools alleen bruikbaar na een upgrade naar HubSpot Marketing Starter.

De nieuwe sleepfunctie in de HubSpot e-mail tool is gratis en eenvoudig te gebruiken

Mailing beslaat een goed deel van een degelijke Inbound Marketing strategie. Daarom is het goed nieuws dat de basisfuncties van de e-mailtool gratis uit te proberen zijn.

U kunt dus helemaal gratis een pop-up installeren, uw nieuwsbrief verslepen en zelfs monitoren wat uw CTR’s zijn op uw CTA’s. Bovendien kun je een automatische bedankmail sturen na het aanmelden via een HubSpot pop-up formulier – je eerste babystapjes in e-mail automatisering!

In het kort: gratis marketing tools uitbreiden met e-mail

Voor wie: alle HubSpot gebruikers

Social Post Boosting – schreeuw uw beste post van de daken

Bent u een marketeer/ondernemer die wil beginnen met adverteren maar nog niet klaar is voor de haaienbaai van Facebook reclame vol ingewikkelde budgetten, doelgroepen en optimalisatiestrategieën? Dan biedt HubSpot nu toegang tot de kikkerpoel van betaalde sociale media: Social Post Boosting.

Social post boosting maakt het mogelijk om een – bijvoorbeeld al goed lopende – organische post een kick in bereik te geven. Voor een paar dollar kunt u bepalen welk publiek buiten uw directe volgers uw bericht hoe lang kunnen zien.

De functionaliteit is nog in bèta, maar aanmelden kan via deze link.

In het kort: social post boosting nu mogelijk vanuit HubSpot social tool

Voor wie: HubSpot Marketing Professional en Enterprise gebruikers

Native lead ad creatie – download hier uw leads

We blijven nog even bij de reclame. Sterker nog, je kunt nu nog makkelijker leads binnenhalen via Facebook met de verbeterde versie van HubSpot’s Lead Ad tool. 

Met dit type advertentie kunt u iemand rechtstreeks vragen een e-mailadres achter te laten in ruil voor een download, abonnement of afspraak.

Capture leads direct via social met de Native lead ad creator

Na het koppelen van je Facebook Advertising account aan HubSpot Ads, kun je de advertentie ontwerpen van copy tot CTA. Kies de formuliervelden, budget, locatie of opgeslagen advertentie publiek. Ideale plek om wat dingen te testen: welke kopij geeft de beste CTR? Welk publiek zit te springen om uw inhoud?

Alle leads worden uiteraard netjes opgeslagen in het HubSpot CRM voor een passende en geautomatiseerde follow-up door je Marketing of Sales team.

Denk daarom goed na over welke informatie u al in dit eerste contactmoment van uw leads vraagt: alleen een e-mailadres of vraagt u hen het hele verhaal? Test voor de beste.

In het kort: uitbreiding gratis marketing tools met advertenties

Voor wie: alle HubSpot gebruikers

Overal verslag uitbrengen – uw volgers volgen

Met de introductie van HubSpot’s publiceer overal rapportage   kunt u in één oogopslag zien hoe het met uw sociale prestaties is gesteld. In de Marketing hub onder Sociale rapporten kun je het bereik, de interactie en de trends van je sociale berichten zien, ongeacht via welk medium je het sociale bericht hebt geplaatst – inclusief derden zoals Hootsuite.

sociale gegevens in hubspot
Inzicht in sociale prestaties met Publish anywhere reporting

Voorheen werden sociale poststatistieken alleen bijgehouden in HubSpot als je je Instagram afbeelding of Twitter post ook via HubSpot had geplaatst. Maar wie heeft er tijd voor de extra HubSpot-stap als het nieuws nu gebeurt? Bovendien zijn er geen Instagram-filters binnen HubSpot (de ideeënbus staat hier open ).

Vanaf nu kun je je Social prestaties op de voet volgen, of je ze nu op je telefoon, Hootsuite, je stagiaire of toch via de Social Hub hebt gepost.

Kortom: social media prestaties meetbaar ongeacht het platform van plaatsing

Voor wie: HubSpot Marketing Professional en Enterprise gebruikers

Scanner voor visitekaartjes – papier is passé

Voor degenen die nog steeds graag visitekaartjes gebruiken, heeft HubSpot een belangrijke update: de visitekaartscanner in de HubSpot-app is nu beschikbaar voor iOS.

Terwijl de wereld nog steeds in overgang is van analoog naar digitaal, kan het zijn dat u in het kader van bedrijfsontwikkeling een kaartje krijgt. Prachtig souvenir voor business development, maar wie hanteert nog een rolodex als CRM? Daar is HubSpot tenslotte voor. En dat is eigenlijk wat HubSpot is, een opgeschaalde rolodex.

De visitekaartscanner leest de informatie op het kaartje en vertaalt deze naar digitale eigenschappen.  U kuntdeze contacten rechtstreeks in uw CRMopslaan, segmenteren en volgen  met een gestroomlijnde lead nurturing machine naar een verkoop.

Bovendien is het een ontzettend leuke gimmick als je op de volgende beurs wilt laten zien dat je een digital native bent.

Kortom: scan visitekaartjes om uw contacten in uw CRM op te slaan.

Wie: alle HubSpot gebruikers met de iOS of Android app

Profiteer onmiddellijk van de nieuwe functies

Zoveel updates, zoveel inspiratie. Ben je nog geen HubSpot gebruiker of denk je dat je meer uit je account kunt halen? Kijk dan eens hoe Gradient je kan helpen het maximale uit de machine en nieuwe functies van HubSpot te halen.